A kiegyensúlyozott ember

Fogyás, mozgás, hátfájás nélkül

Ha a testen az izmok, izületek, csigolyák olyan állapotban vannak, hogy itt-ott fáj, szúr, görcsöl, zsibbad, az hasonlatos ahhoz, mint amikor egy autónál csikorog valamelyik ponton a mechanika. Mindkét esetben, ahogy egy gépnél, úgy a testnél is, az állapot magától, csak attól, hogy tovább használjuk: nem jön helyre. Valamit tennünk kell vele!

Ahhoz, hogy legyen kedvünk, szívesen mozogjunk, és jól essen egy kis mozgás, elengedhetetlen, hogy egyensúlyban legyenek az izmaink!
Vegyünk egy példát. Ha nem egyenes a tartás, kisebb-nagyobb görnyedtség van jelen, akkor annak oka nem a csontok, csigolyák, hanem az izomzat, ami nem tartja egyensúlyban a csontvázat. Ha az izomzat így ki van billenve az egyensúlyból, azaz nem azonos a feszessége, például a mellső és a hátsó oldalon, akkor ez a kiegyensúlyozatlan izomzat fogja rosszul, görnyedten tartani a testet. Illetve, ha a rossz mechanikai pozíció miatt nyomódnak egyes idegpályák, akkor derékfájás, gerincfájás, hátfájás, görcsös nyak, vagy zsibbadás lehet a végeredmény. A nem megfelelő tartással pedig együtt jár a tüdő összenyomott állapota és a lecsökkent oxigénbevitel. A személy így nem használja ki teljesen a tüdőkapacitását, emiatt fáradékony lesz, alacsony energiaszinttel.

Ezt megértve, már csak azt kell megtalálni, hogy hogyan érjük el újra az izomzaton a szimmetrikus feszességet, a kiegyensúlyozottságot: és eljutunk a megoldáshoz! Ezáltal megnő a tüdőkapacitásunk kihasználtsága, és megnő az oxigénbevitel. A több oxigéntől több az energiánk, és jóval kevesebb a fáradtság. Ha egyensúlyba kerülnek az izmok, a test képes regenerálódni, és a fizikai közérzetben megdöbbentő javulások történhetnek. Az egyensúlyban lévő izomháló egyensúlyban tartja az izületeket és a gerincet.

Így már képes lesz az ember újra örömmel MOZOGNI! Fokozatosan egyre többet. És így már sokkal nagyobb eséllyel jutunk el az áhított FOGYÁSHOZ.

Az Alapítványunknál minden hétköznap levetítjük azt a felvilágosító filmet, ami bemutatja ezeket az összefüggéseket. Tudja meg, mik azok a csapdák ezen a területen, amiket érdemes és tanácsos elkerülni. Illetve mit lehet tenni, ha már előállt a probléma? Milyen megdöbbentő kihatásokkal tud lenni a fogazati rendszer a test egyensúlyi rendszerére? Hogyan borul fel az izomzat egyensúlya, ha a fogazati rendszer egyensúlyát felborítják?

Jöjjön el erre a felvilágosító filmünkre!

Bejelentkezni a 20-249-7016, 1-294-5090 számokon lehet.

Címkék:

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!